The Besnard Lakes najavili novi album

Kanadski psych rockeri The Besnard Lakes najavili su novi album, The Besnard Lakes Are The Last of the Great Thunderstorm Warnings, i podelili video za prvi singl, "Raindrops". 72-minutni album je njihov šesti, a trebao bi izaći 29. januara 2021. na etiketi FatCat u SAD-u i Flemish Eye u Kanadi, njihovo prvo izdanje za obe izdavačke kuće (bend je prethodno bio u Jagjaguwar-u veći deo karijere).

Bend je izjavio za medije: “Ova pesma i video detaljno opisuju psihodelični let kroz um dok su duboko u promenjenom stanju. Pesma se lirski odnosi na smrt Marka Holissa iz benda Talk Talk, a takođe opisuje ideju evolucije koja određuje priču o rajskom vrtu."

Posljednji album benda bio je A Coliseum Complex Museum iz 2016. godine, nakon čega su bend i Jagjaguwar uzajamno odlučili prekinuti saradnju, dajući bendu slobodu i vreme da rade na novom albumu u svom ritmu. The Besnard Lakes Are The Last of the Great Thunderstorm Warnings, dvostruki je album i svaka vinilna strana ima naslov: „Near Death“, „Death“, „After Death“ i „Life“.

The Besnard Lakes Are The Last of the Great Thunderstorm Warnings:
1. Blackstrap
2. Raindrops
3. Christmas Can Wait
4. Our Heads, Our Hearts On Fire Again
5. Feuds With Guns
6. The Dark Side of Paradise
7. New Revolution
8. The Father of Time Wakes Up
9. The Last of the Great Thunderstorm Warnings

Preporuka

share

share