Belle & Sebastian podelili pesmu "Young and Stupid"

Škotski bend Belle & Sebastian  najavili su nedavno novi album, "A Bit of Previous", i tom prilikom podelili  video za prvi singl, “Unnecessary Drama”. "A Bit of Previous" izlazi 6. maja za izdavačku kuću "Matador" i imaće četiri različita omota albuma. Drugi singl sa novog albuma  "If They’re Shooting At You", posvetili su Ukrajini. 

Sada su podelili pesmu "Young and Stupid" koji pratio video kolaž fotografija članova benda iz njihovog detinjstva i mladosti.

Bend je objavio i ovu izjavu glumca Jona Hamma (Mad Men, Baby Driver), koja nema mnogo veze sa pesmom ili novim albumom, ali je ipak zabavna: „2015. u Bonnaroou, Belle and Sebastian su pozvali Zacha Galifianakisa i mene na binu tokom njihovog seta, da jedan drugom bacamo gumene medvediće u usta. Zatim se Stuart [Murdoch] upustio u zabavu i zatražio i ulov. Bilo je dramatično, glupo i urađeno sa stilom i gracioznošću. Znam da mogu govoriti u ime Zacha kada im kažem 'Želim im zahvaliti što su nas uključili u svoju emisiju.' Znam da je publika bila jednostavno zbunjena, ali mi smo bili apsolutno oduševljeni. Molimo vas da uživate u ovom novom albumu sa gumenim medvedićem po vašem izboru i mislite s ljubavlju na sve nas.”

"A Bit of Previous" snimljen je u rodnom gradu benda, Glazgovu nakon što su planovi za snimanje u Los Anđelesu u proleće 2020. odbačeni zbog pandemije. Bend je samostalno producirao album i sam ga snimio. Na albumu su gostovali Brian McNeillMatt WigginsKevin Burleigh i Shawn Everett.

"Uradili smo to zajedno, mi i grad", kaže Murdoch u saopštenju za javnost. “Ova ploča je bila prvai ceo LP sniman za B&S u Glasgowu od "Fold Your Hands Child", iz 1999.godine.  Svako jutro smo dolazili, svirali pesme, pisali zajedno, isprobavali nove stvari, uzimali dopola dovršene stvari , i bacali ih svaki dan.”

"A Bit of Previous" je prvi pravi album u posljednjih sedam godina. Ali za to vrijeme su objavili EP-je (plus album koji je sakupio sve EP-ove), soundtrack i live album. Njihov posljednji redovni album bio je "Girls in Peacetime Want to Dance" iz 2015. Krajem 2017. i početkom 2018. Belle & Sebastian objavili su tri međusobno povezana EP-a preko Matadora, pod nazivom "How To Solve Our Human Problems". Prvi deo je izašao u decembru 2017., drugi deo je izašao u januaru 2018., a treći deo je izašao u februaru 2018. Tada su sva tri EP-a sakupljena u vinil box set i CD kompilaciju koja je također izašla u februaru 2018.godine. Naredne, 2019.godine objavili su soundtrack za indie film "Days of the Bagnold Summer". Godine 2020. objavili su live album "What to Look for in Summer".

Preporuka