Belle and Sebastian podelili novu pesmu "The Letter"

Prošle godine je najavljeno da će škotski band Belle and Sebastian komponovati muziku za indie film Days of the Bagnold Summer, a sada je najavljeno da bi soundtrack trebao izaći 13. septembra za izdavačku kuću Matador Records. Band je podelio još jednu pesmu sa predstojećeg LPja „The Letter“.
Prethodno je bend podijelio video za "Sister Buddha", prvi singl sa albuma.
Film je rediteljski prvijenac Simona Birda, glumca i komičara poznatog po ulozi Willa McKenziea u TV seriji The Inbetweeners. Film je zasnovan na istoimenom grafičkom romanu Joffa Winterharta iz 2012. godine, a izaći će 2020. godine. 
Prethodno saopštenje za štampu opisuje zaplet: „To je nežna, dirljiva i dobro osmišljena priča o odratranju, koja govori o tinejdžerovim planovima za praznike, koji propadaju u posljednjem trenutku, što dovodi do toga da mora provesti leto s osobom koja ga najviše nervira na svijetu: njegovom mamom."
Tinejdžera na filmu glumi sin Nicka Cavea, Earl Cave (The End of the F***ing World). Monica Dolan (Eye in the Sky) glumi mamu (koja je bibliotekarka), a u filmu se pojavljuju još i Rob Brydon (The Trip), Tamsin Greig (Second Best Marigold Hotel), Alice Lowe (Prevenge) i Elliot Speller-Gillot (Uncle).
U izjavi za medije Murdock je izjavio da nije bio upoznat sa grafičkom novelom pre nego što mu je Bird ponudio da komponuju muziku za filmsku adaptaciju. "Stil i atmosfera su me odmah obuzeli," izjavio je, "Pročitao sam je u petak, a zatim i u ponedeljak i već sam imao ideju kako to treba da zvuči. Ono što je dobro je da Simon u tom trenutku još ništa nije bio snimio. Najbolje je početi veoma rano, jer tada možete voditi razgovore sa rediteljem u sitne sate o "Diplomcu" ili bilo čemu drugom. Svi mi imamo fantazije o tim velikim filmovima iz 60ih i 70ih. Ukoliko želite da se uključite u ovakav projekat, onda to treba uraditi kako valja."
Na soundtracku će se pojaviti dve ponovo snimljene verzije već objavljenih pesama "Get Me Away From Here I'm Dying" (If You're Feeling Sinister - 1996) i  "I Know Where The Summer Goes" (This is Just a Modern Rock Song EP - 1998). "Simon je bio odlučan da želi ove dve pesme, on je pravi fan benda." izjavio je Murdock.

Poreklo pesme "Safety Valve" seže još dalje u prošlost. "Ova je stvarno stara", izjavio je Murdock "Ona je nastala još pre benda, pre 25.godina. Jedini put kada sam je svirao bilo je u kafeu sa svojim prijateljem. Postojala je samo jedna strofa i refren, tako da sam se ponovo vratio ovoj pesmi i poradio na stihovima. To je jednostavna pjesma o prekomernom oslanjanju na određenu osobu - verovatno na moju tadašnju devojku. Ali čini se da i ovde sasvim dobro uklopila. "
Na temu izdavanja soundtracka nasuprot redovnom albumu, Murdoch je prokomentarisao: "Sve što radimo da postane album je za nas velika stvar. Mi smo zadovoljni kako je saradnja prošla, ali istina je da ne znate šta će se dogoditi do trenutka objavljivanja, odnosno trenutka kada ljudi to budu čuli."
Sarah Martin je dodala: "Verovatno je konzistentnije od većine naših albuma. Soundtrackovi sežu dublje, oni nisu velika pop izjava."
 

Preporuka

share