Belle and Sebastian objavili novi video

Belle and Sebastian  najavili su tri povezana EPja, pod imenom "How to Solve a Human Problem" od kojih je prvi "How to Solve a Human Problem Part 1" izašao danas,  8.decembra, drugi deo če biti objavljen 19.januara, a treći 16.februara. Bend je u oktobru objavio video za pesmu "We Are Beautiful", a sada možete pogledati i video za pesmu "I'll Be Your Pilot". Video je trenutno ekskluziva za onlajn servis TIDAL, tako da, do trenutka dok se ne pojavi na YouTube kanalu samo njegovi korisnici biće u mogućnosti da pogledaju ceo video, dok će ostali imati prilke, bar za sada da pogledaju samo jedan deo.

Frontman Stuart Murdock izjavio je "Želeo sam češto zaista intimno i lično. Svirao sam pesmu i gledao "The Screen Test" Andy Warhola tragajući za inspiracijom. Tokm 60ih u "The Factory" Warhol je imao običaj da pozove ljude za koje je smatrao da imaju interesantna lica. Postavio bi ih ispred kamere i počeo da snima. Pustio ih je da rade šta god žele, i bilo je interesantno jer su radili jer ponekad ne bi radili ništa, a ponekad bi bili veoma emocionalni."

U izjavi za medije Stuart Murdock je izjavio da je pesma "I'll Be Your Pilot" o njegovom malom sinu "Kada dobijete prvo dete, to je veoma veliki događaj, tako da sam mnogo stvari i emocija oko tog događaja upakovao u ovu pesmu. To što sam postao otac učinilo je da se osećam kao pilot u "Malom Princu" i otud sve one reference na Saharu".

Prošle godine bend je objavio audiciju za modele čija bi se lica pojavljivala na omotima novih izdanja koje je bend planirao, uz napomenu da ne traže profesionalne modele već obične ljude koji su fanovi benda. Omot ovog singla je izgleda deo tog projekta. Omoti za ove EPjeve su deo tog prjekta. Pedeset njihovih fanova je odabrano i fotografisano u jednom londonskom studiju, i tom priliko je snimljen njihov odgovor na pitanje "How do you solve your human problem".

Murdoch je izjavio da je odnos benda sa fanovima veoma opušten i da on oseća odgovornost prema njima "Osećan da nije više samo o muzici, i ne bi trebalo da bude. Imate ovu platformu preko koje možete da širite dobre vibracije. Život je kratak! Šta mi radimo ovde? Da li postajemo bolji ljudi."

Preporuka

share

share