Belle and Sebastian najavili tri EPja i podelili novu pesmu

Belle and Sebastian su podelili novu pesmu "We Are Beautiful", a tokom prošlog meseca i video za ovu pesmu, kada su i najavil da početkom oktobra možemo očekivati vesti o novoj muzici. Belle and Sebastian su ispunili svoje obećanje i najavili su tri povezana EPja, pod imenom "How to Solve a Human Problem", sa kojih su sada podelili i novu pesmu "I'll Be Your Pilot".

"How to Solve a Human Problem Part 1" izaći će 8.decembra, drugi deo 19.januara, a treći 16.februara. "We Are Beautiful" nalazi se na prvom od ova tri EPja, dok se "I'll Be Your Pilot" nalazi na drugom.

U izjavi za medije Stuart Murdock je izjavio da je pesma "I'll Be Your Pilot" o njegovm malom sinu "Kada dobijete prv dete t je veoma veliki događaj, tako da sam mnogo stvari i emocija oko tog događaja upakovao u ovu pesmu. To što sam postao otac učinilo je da se osećam kao pilot u "Malom Princu" i otud sve one reference na Saharu".

Prošle godine bend je objavio audiciju za modele čija bi se lica pojavljivala na omotima novih izdanja koje je bend planirao, uz napomenu da ne traže profesionalne modele već obične ljude koji su fanovi benda. Omot ovog singla je izgleda deo tog projekta. Omoti za ove EPjeve su deo tog prjekta. Pedeset njihovih fanova je odabrano i fotografisano u jednom londonskom studiju, i tom priliko je snimljen njihov odgovor na pitanje "How do you solve your human problem".

Murdoch je izjavio da je odnos benda sa fanovima veoma opušten i da on oseća odgovornost prema njima "Osećan da nije više samo o muzici, i ne bi trebalo da bude. Imate ovu platformu preko koje možete da širite dobre vibracije. Život je kratak! Šta mi radimo ovde? Da li postajemo bolji ljudi."

 

How to Solve Your Human Problems Part 1:
1. Sweet Dew Lee
2. We Were Beautiful
3. Fickle Season
4. The Girl Doesn't Get It
5. Everything Is Now

How to Solve Your Human Problems Part 2:
1. Show Me The Sun
2. Same Star
3. I'll Be Your Pilot
4. Cornflakes
5. A Plague On All Other Boys

How to Solve Your Human Problems Part 3:
1. Poor Boy
2. Everything Is Now (Part Two)
3. Too Many Tears
4. There Is An Everlasting Song
5. Best Friend