Be Your Own Pet podelili novu pesmu nakon 15 godina pauze

Nešvilski kvartet Be Your Own Pet razišli su se 2008. godine nakon što su objavili dva albuma i nekoliko EP-eva, ali sada su se vratili sa svojom prvom novom pesmom, “Hand Grenade” i pratećim video spotom nakon više od 15 godina. Spot je režirao bubnjar benda John Eatherly. Singl je sada izašao na etiketi Third Man.

Be Your Own Pet čine osnivači Jemina Pearl Abegg (vokali), Jonas Stein (gitara), Nathan Vasquez (bas), i bubnjar John Eatherly. Video je snimljen u podrumu kuće Pearl Abegg na iPhone-u.

„’Hand Grenade’ je počela kao pretnja ljudima koji su mi naudili, da ću ih naterati da pate kao što sam ja patila“, objašnjava Pearl Abegg u saopštenju za javnost. “Ali pesma je rasla kao ogledalo u procesu moje tuge, kroz ljutnju, poricanje, tugu. Na kraju dobijam svoju moć ne putem nasilja, već kroz samoprihvatanje i odbacivanje etiketa koje bi mi drugi mogli staviti. Ja definišem sebe, niko drugi.”

Be Your Own Pet su objavili dva albuma, 2006.godine "Be Your Own Pet" i 2008.godine "Get Awkward", oba preko XL i Ecstatic Peace. Njihovo poslednje izdanje bio je EP "Get Damaged" iz 2008.godine.

Preporuka