Baroness najavili novi album i podeili video za pesmu "Borderlines"

Baroness su najavili novi album Gold & Gray i podelili video za prvi singl "Borderlines". Gold & Gray izlazi 13.juna na etiketi samog benda Abraxan Hymns.

Gold & Gray je naslednika albuma Purple iz 2015.godie, i ako i prethodni album i ovaj je producirao Dave Fridmann (The Flaming Lips, Mercury Rev). Nakon albuma Purple, gitarista Pete Adams je napustio bend 2017.godine kako bi se posvetio porodičnom životu i na njegovo mesto je došla Gina Gleason, koja se pridružila John Baizleyu (vokal/gitara), Nick Jostu (bas), i Sebastian Thomsonu (bubanj).

John Baizley je izjavio "Nač cilj je, i uvek je bio, i uvek će biti da stvaramo još superiornije, iskrenije pesme, i da razvijemo jedinstven i zahtevan zvuk. Siguran sam da smo završili naš najbolji, naj uzbudljiviji asalbum do sada. Otišli smo veoma duboko, iskušavali sebe i snimili ploču koji nikada nećemo moći da ponovimo.Smatram da sam veoma srećan što poznajem Sebastiana, Nicka i Ginu kao kolege i prijatelje. Oni su me naterali da postanem bolji muzičar, pevač i tekstopisac. Svi smo veoma uzbuđeni zbog ovog izdanja kao i zbog povratka pred naču publiku."

Sebastian Thompson je izjavio "Na Gold & Gray krenuli smo neočekivanim putevima kroz lavirint zvučne avanture. Prihvatili smo zvuke i stilove koji se nikada ranije nisu pojavili u muzici Baroness i veoma sam srećan što to mogu da predstavim našim fanovima."

"Sama prilika da se kreira muzika bez ikakvih granica je ujedno oslobađajuće i zastrašujuće " izjavila je Gina Gleason, "Kako smo sebe isterali iz naše sigurne zone, povezali smo na način koji anm je dozvolio da stvaramo potpuno slobodno, pomognemo jedno drugom i kreiramo jedinstven zvuk na Gold & Gray. Kao neko ko veoma dugo sluša muziku ovog benda, zaista sam uzbuđena da mogu da sa njima kreiram nešto novo, a da opet održim iskrenu ljubav prema njihovim korenima."

Frontmen John Baizley je auto omota albuma Gold & Gray, kao uostalom i omota svih ostalih albuma ovog benda ali i omota albuma drugih bendova.

Gold & Grey:
01 Front Toward Enemy
02 I'm Already Gone
03 Seasons
04 Sevens
05 Tourniquet
06 Anchor's Lament
07 Throw Me an Anchor
08 I'd Do Anything
09 Blankets of Ash
10 Emmett-Radiating Light
11 Cold Blooded Angels
12 Crooked Mile
13 Broken Halo
14 Can Oscura
15 Borderlines
16 Assault on East Falls
17 Pale Sun

 

 

Preporuka