Postoji ta jedna savršena pesma koja govori o onom osećanju kada postaneš hrana za lavove, kada te progone sirene i kada ti krila rastu. Pesma je dostojna najvećih pesnika koje su onomad zvali kantautori. Nju svira i peva Sajmon Felis, jedan od najdarovitijih muzičara koje sam otkrio u ovom veku. I ime joj je (You've Been) Running Through My Head. Toliko je lepa i toliko je volim da sam rešio da baš po njoj nazovem prvu prolećnu Gistro FM epizodu.

A u njoj vas čeka novo izdanje Ane Ćurčin i njenog pratećeg benda The Changes, odlični novi albumi za francuski dream pop bend M83, Unknown Mortal Orchestra i Trenta Dabsa, obeležavamo pola veka remek-dela Ala Grina iz 1973. Društvo nam prave još Majkl Kivanuka, Nina Simon, Zdenko Kolar, Pulp, Calexico obrađuju najveći Joy Division hit, a rubrika guilty pleasure je "krivlja" nego ikad jer su danas u njoj U2.

Kao ovaj divni sunčani nedeljni dan, kao i godišnje doba koje je tek počelo, tako i većina pesama iz ovonedeljne epizode nose neki optimizam koji je utemeljen u velikom ni u čemu. A i lepotu, da se ne lažemo.

Preporuka