Kad ne ide zimi, teraj tokom leta. Dok ne može more, plivaj na kopnu. Ako voliš komfor savijanja knjige furaj meki, ako se ložiš na estetiku furaj tvrdi povez. Kad ne bi da budeš odatle, budi odande. Ako ti se ne slušaju budale, odvrni muziku do daske i slušaj one za koje misliš da te razumeju. Možda je baš među njima neko kog puštam u današnjoj Gistro FM epizodi, ovoj koja odbija da pripada planeti na kojoj ljudi još uvek tuku zbog religije i teritorije, dok u pozadini svira pesma sa Evrovizije.

Danas obeležavamo pola veka prvog albuma Toma Vejtsa, jednu deceniju trećeg albuma grupe My Bloody Valentine. Od noviteta slušamo sjajne Šveđane I’m Kingfisher, japanske veterane psihodeličnog roka Nagisa Ni Te, fenomenalnog američkog pijanistu Erika Hola, novu pesmu grupe Boygenius, kao i obradu klasika Nika Drejka u verziji Iraca Fontaines DC. Društvo nam prave još Slowdive, Meg Berd, North Americans, Fibi Bridžers, Filip Selvej i mnogi drugi.

Najlepše mesto je ono na kojom vremenske prilike prate tvoj način oblačenja i na kom muzika svira pesme koje te poznaju bolje od najbližih.

Preporuka