Prvi singl “Francuska” autora Milana Srdanovića koji radi pod pseudonimom BASICALLY objavljen na online platformama najavljuje album instrumentalne muzike. O idejama i planovima za portal “FatHipster” govori basista i autor Milan Srdanović.

 

“Ideja da pokrenem BASICALLY se rodila iz moje dugogodišnje želje i potrebe da radim i stvaram neku svoju instrumentalnu muziku koju sam osećao i godinama “skicirao” u glavi, a uz pomoć muzičkih programa beležio u određenim periodima života. Ovog puta u pitanju je nešto malo drugačiji pristup od onih koje sam do sada radio, baziran na kombinaciji elektronske muzike i žive svirke, koji uključuje neke od muzičkih stilova koje volim. U nekim bendovima sam imao prilike da radim nešto što je donekle stilski slično i što je uticalo na moj kasniji autorski pristup, ali opet i prilično različito, tako da sam imao potrebu da svoje radove koncipiram na neki novi način.” – počinje priču Milan.

Osim toga, Milan Srdanović planira da nastavi saradnju sa muzičarima sa kojima je sarađivao u dosadašnjim projektima.

“S obzirom na to da sam kao basista aktivan više od 25 godina i da sam sarađivao sa mnogim muzičarima, želeo sam da svoju muziku snimam sa prijateljima sa kojima sam godinama svirao jer su deo mog muzičkog puta. Do sada sam snimao sa nekoliko prijatelja sa kojima sam ranije svirao na raznim drugim projektima tokom svih ovih godina, jer sam radeći muziku otprilike imao u vidu ko bi za koju stvar bio zanimljiv muzičar. Jako mi je drago da su se svi do sada rado odazvali na moj poziv i ovom prilikom im se zahvaljujem. S obzirom na to da sam za sada završio i snimio nekoliko kompozicija, te angažovao nekoliko prijatelja, u planu je da u daljem radu nastavim sa tom praksom i radujem se novim saradnjama i druženju sa mnogim dragim ljudima koji će se, nadam se, tek naći na nekim narednim snimcima.” – objašnjava Milan.