Usled trenutnih epidemioloških okolnosti neće biti priređeno zvanično otvaranje, već će sve četiri izložbe biti otvorene za publiku od četvrtka, 28. januara u 12:00 časova. Radno vreme galerija je svakog dana, osim nedeljom i praznicima, od 12:00 do 20:00 časova. Ulaz je slobodan, a izložbe su otvorene do 4. marta.

Specijalizovana fotografska Galerija Artget Kulturnog centra Beograda počinje svoju 20. sezonu. U godini jubileja program čini po jedna izložba koju koncipiraju i realizuju umetnički direktori i direktorke u prethodnoj deceniji Galerije. Prva u ovom nizu je izložba Raw Perspectives koju priređuje sada jedanaestočlani fotografski kolektiv Belgrade Raw, kolektivni umetnički direktor(at) Galerije u 2013. godini.

Raw Perspectives ovde nudi poglede troje autora: Jelene Nikolić, Predraga Đulinca i Stefana Jovanovića. Iako niko od njih troje sebe ne bi nazvao ili ne naziva fotografom, svo troje koriste medij fotografije kao neku vrstu lufta, generatora arhiva i sredstvo vizuelnog beleženja sredine u kojoj se nalaze i koja ih okružuje. Sami članovi kolektiva Belgrade Raw imaju sličan pristup u kreiranju arhiva iz kog se čitaju društveno-političke okolnosti, svakodnevnica i njene promene.

Pojedinačno, svako od troje autora, ima jedinstvenu internu logiku pri odabiru motiva i trenutaka koji će zabeležiti. Međutim, pri združivanju njihovih arhiva, primećuje se izjednačavanje asocijativnih mreža i gublјenje ideje o autorstvu. Postaje neprepoznatlјivo ko je autor koje fotografije. Postaje nebitno ko je autor koje fotografije. Postaje jasno kako jedna generacija detektuje kroz isto oko svoje okruženje i sve što ono nosi.