Imajući u vidu da današnja Gistro FM epizoda ima redni broj 666, jasno je zašto Elvis Prisli, Nik Kejv, Prefab Sprout, Krista Bel, OP8 i Palace Brothers pevaju o đavolu, odnosno zašto se cela ovonedeljna emisija zove The Devil, Probably.

Wooden Shjips ne samo da su snimili jedan od dva albuma nedelje, već je njihov "V" već sad u konkurenciji za ploču godine. Psihodelična vožnja u stilu Can, Velvet Underground, Kurta Vajla i War on Drugs, uz melodije koje poseduju masni lični pečat, čine ovu ploču jednom od najlepših koju su Wooden Shjips snimili u karijeri.

Ako voilte Demijena Rajsa i Eliota Smita, trebalo bi obratiti pažnju na najnovije izdanje irskog singer songwrittera Findli Brauna. Savršen balans između akustičnih pop hitova i folk balada, čine četvrtu Braunovu ploču najlepšom koju je snimo do sad. Album nedelje broj dva.

Posle dokumentarca "Searching for Sugar Man" svi smo saznali ko je Rodrigez, a njegov debi iz 1970. "Cold Fact" je današnji Gistro evergreen. Reč je o remek-delu na kom se nalazi nekoliko pesama koje su dostojne nekih ploča Boba Dilana i Leonarda Koena.

Od noviteta, tu je još novi singl za Marka Lanegana i Djuka Garvuda, debi album zagrebačkog psihodeličnog sunshine-pop benda Mayales, nove pesme za Tunng, Breda Meldaua i Prefuse 73.

Društvo nam prave i Jarboli, The Thrills, Demijen Rajs, Rej Lamontanj, Stiven Malkmus i mnogi drugi.

Ovo je pretposlednja Gistro FM epizoda pred dvomesečnu letnju pauzu, tako da imajte to u vidu dok je budete gustirali....uz kafu, cigaretu, čašu pića ili nekog četvrtog đavola.

 

Preporuka

share
share