Arhitektura velikana poput Le Corbusiera, Antoni Gaudia, Phillipa Johnsona, I M Peia ostavlja bez daha ljubitelje umetnosti širom sveta.  John Margolis (1940-2016) istoričar umetnosti  i fotograf, svoju ispiraciju pronalazio je u originalnim građevinama, razbacanim pored sporednih puteva širom Sjedinjenih Američkih Država, čija se umetnička vrednost često graniči ili prelazi u kič, ali i pored toga ne može im se osporiti originalnost. 

Fondacija Guggenheim, zajedno sa poznatim arhitektom Phillipom Johnsonom dodelila je finasijsku pomoć, koja mu je omogućila da više od četiri decenije obilazi Sjedinjene Američke Države i ovekoveči na svojim fotografijama ova jedinstvena i zanimljiva dela arhitekture, pre nego što zauvek nestanu u vremenu. 

Margolis i pored toga što je radio pod pokroviteljstvom Phillipa Johsona i bio urednih časopisa Architectorila Record bio je veom često privučen grubim minimalizmom obekata poput terena za mini golf, bezinskih stanica, motela,  raznih restorana i birtija pokraj zabačenih i sporednih puteva širom Amerike.