Malo je pesama koje su u stanju da me raznesu na način na koji to radi „Gentle On My Mind“.  Zbog toga je danas slušamo u čak tri verzije i zato se ova epizoda zove po njoj. Gistro je nežan.

Dugo nisam slušao nijedan novi album toliko kao „Hey Mr Ferryman“ Marka Ajcela. Svaka noć i svako jutro ovog februara mi odzvanjaju muzikom sa ove ploče. Ovo je ne samo njegov najlepši solo album još od „Invisible Man“ s početka veka, već je reč o ploči koju slobodno možete odvesti na sva ona intimna mesta na koja uglavnom ne vodite nikoga. Mark Ajcel još jednom potvrđuje da me poznaje bolje od mnogih koji me navodno znaju. Što se mene tiče, ovo je prvi veliki album u 2017.

Gistro evergreen je pop remek-delo kog su 1998. snimili Belle & Sebastian. Uz ploču „The Boy with the Arab Strap“ sam odrastao, doživljavao prve uspehe kod suprotnog pola, prosipao kafu po fotokopiranim skriptama i mislio da nema boljeg pop benda na svetu. Krajem prošlog veka, zaista i nije bilo mnogo grupa koje bolje od Belle & Sebastian plivaju u pop vodama.  

Slušamo još pesmu sa novog albuma Boba Dilana, nove singlove za Future Islands, Magnetic Fields, Real Estate, The Bats, kao i novu  pesmu sa albuma „Pure Comedy“ kog u aprilu objavljuje Father John Misty.

Nakon što je 2011. snimio „How Strange it Seems“ koji je bio Gistro FM album godine, Brent Keš se krajem januara vratio sa novom pločom. „The New High“ evocira uspomene, vraća sećanja na leta kojih odavno nema i uliva nadu da optimizam koji stiže na proleće neće biti lažan. 

Sa nove ploče Valeri Džun slušamo odlično aranžirani, prolećni soul hit, a za uživanje u obradi klasika Taunsa Van Zanta u soul/pop maniru, zadužen je Majkl Kivanuka.

Najavljujemo još beogradski koncert benda Interpol, slušamo Lemonheads, Frenka Sinatru, Kings of Convenience, Simon & Garfunkel, Lija Ranalda i mnoge druge.

Današnja Gistro FM epizoda topi mnogo zajebanije stvari od snega i leda. 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta 2015, emisiju možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča.