Ove nedelje slušamo jedan stari Tindersticks hit u potpuno drugačijem ruhu. Tu je i gomila svežih albuma. Predstavljamo nova izdanja Igija Popa, Bon Iver, Stiva Mejsona (nekada predvodio Beta Band), Berija Adamsona (nekada u Magazine, odnosno The Bad Seeds), post rok veterana Mogwai, kanadskog pop-shoegaze benda Memoryhouse, Dena Stjuarta (nekada u Green on Red), Escondido iz Nešvila, kao i novi projekat braće Devendorf iz The National. Čućete zašto mislim da je “Niagara” Džona Sautvorta iz 2014. jedna od najlepših pop ploča u ovom veku, a današnji album nedelje zvuči kao kada bi Radiohead svirali amerčki folk. Gistro evergreen je jedan pomalo zaboravljeni biser Dejva Brubeka iz 1964. godine. Družimo se još sa Blonde Redhead, Tomom Vejtsom, Džefom Baklijem, Demijenom Džuradom i mnogim drugim. 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

Preporuka

share