Nemačka izdavačka kuća raster-noton, u okviru svoje 20-godišnjice postojanja, predstaviće auditorijumu nešto nadasve spektakularno.
U saradnji sa 3KM (Centar za umetnost i medije) iz grada Karlsrue, spremaju projekat nazvan "beli krug" (white circle), arhitektonsko-akustični prostor, dizajniran kao audiovizuelna instalacija. Četiri izvođača sa etikete raster-noton su pozvana da kreiraju ekskluzivne audiovizuelne kompozicije. Učesnici će biti : Alva Noto, Byetone, Frank Bretschneider i Kanding Ray.
Svaka kompozicija predstavljaće nezavisni, lični koncept svakog od umetnika. Svi radovi će biti zasnovani na ideji ambijentalne muzike koja će sama stvarati određene objekte u zadatom prostoru. "White Circle" je isključivo koncipiran za 3KM "kingdom" (zvučna kupola) koju sačinjavaju 47 zvučnika raspoređenih po sobi uz pomoć softvera pod nazivom "zirkonium". Preko ovih zvučnika biće moguće pretvaranje samog zvuka u specifično oblikovane i kompjuterski generisane oblike u prostor između.
Prezentacija će se održati 11.marta 2016.godine kao deo ZKM GLOBALE hepeninga koji će se, nakon toga, predstaviti na više lokacija širom sveta.

Preporuka