Andrew Bird podelio pesmu "Christmas in April"

Andrew Bird najavio je krajem prošlog meseca božićni album, Hark !, i tom prilikom podelio prvi singl i prateći animirani video, obradu "AndaluciaJohna Calea.  Na albumu se nalaze originalne pesme, novi pristupi prazničnim klasicima i obrade pesama Johna Prinea i Handsome Family.

Hark! je proširenje istoimenog EP-a iz 2019, i sadrži pet od šest pesama tog EP-a, zajedno s osam novih pesama. Izlazi 30. oktobra na etiketi Loma Vista u digitalnoj verziji, a izdanje od crvenog vinila 13. novembra.

 

Sada je podelio još jednu pesmu sa albuma, "Christmas in April", koja je originalna pesma inspirisana COVID-19 i na to kako bi epidemija mogla uticati na Božićne praznike ove godine.

Bird je izjavioe: „Bilo je onih različitih faza prihvatanja koje smo svi prošli u početku, dok su naši mozgovi pokušavali obraditi koliko će COVID biti remetilački (sećate se kad smo mislili da će to biti dve nedelje?) . Do aprila sam se radovao praznicima i pitao se hoću li i kad videti svoju porodicu i prijatelje, znajući da milioni ljudi misle isto. Takve vrste univerzalno podeljenih trenutaka retke su u ovom razlomljenom svetu. "

Bird je izjavio za štampu: „Nemojmo razgovarati o sumnjivim motivima koji bi ujetnika mogli navesti na snimanje prazničnog albuma. Komplikovan je odnos mnogih od nas sa praznicima i muzikom koju tada čujemo. Pa priznajmo da je to utilitarna stvar. Muzika je samo jedan od faktora koji doprinose našoj zajedničkoj ili osamljenoj radosti i melanholiji. Kao muzičar, to je izgovor da napravite pauzu od pisanja sledeće ploče i prepustite se neprilično nostalgičnoj vežbi. Potrudio sam se pronaći neke manje poznate dragulje. Prolazna referenca na zimsko raspoloženje je sve što je bilo potrebno za Hark!. Spominjanje snega u "Andalucia" Johna Calea, imenica Božić u "Souvenirs" Johna Prinea ili pijani fijasko u "So Much Wine" Handsome Family, preimenovana kao "Greenwine".

„Postoji originalna melodija koju sam napisao u aprilu tokom naj dezorijentirajuće faze pandemije, kada se nisam mogao načuditi gde ćemo biti kad dođu praznici, možemo li biti zajedno ili ne. Pisao sam puno pesama nadahnutih ovim neinspirativnim vremenom. Nadajmo se da će sve što pre zastareti. U svakom slučaju, nadam se da ćete uživati ​​u Harku! I da dolaze bolja vremena. ”

Preporuka

share

share