Adrieanne Lenker podelila pesmu "symbol"

Big Thief su objavili dva odlična albuma Masterpiece (2016) i Capacity (2017) za samo dve godine. Sada glavna kreativna snaga benda Adrianne Lenker (gitara/vokal/stihovi) najavila je solo album abysskiss, i prošlog meseca podelila prvi singl "cradle". Abysskiss izlazi 5.oktobra za Saddle Creek, kao i dva albuma njenog matičnog benda. Album je Lenkerova ko-producirala sa Luke Templeom, frontmenom benda Here We Go Magic.

Sada je podelila pesmu "symbol" o kojoj je izjavila "Dok sam se odmarala, između turneja, ova pesma je došla. Mislim da je nastala iz osećanja potrebe da osetite da ste u svom domu, negde tokom izmaglice brojnih putovanja. Pisanje mi pomaže da artikulišem osećanje vrlo duboke spoznaje doma koji se nalazi među ljudima koje volim i prijateljima a sve se to primeti u jednostavnom osmehu."

Lenker je izjavla "Želim da sačuvam pesme u njihovoj originalnoj formi na svakih par godina. Moj prvi solo album je Hours Were the Bird. Tada sam tek napunila 21.godinu u samo što sam se preseleila u Njujork. Spavala sam u skladištu, radila u restoranu i fotografisala golubove. Sada, pet godina kasnije vreme da se stavi tačka na jedan period."

 

Preporuka

share