“Priručnik za rock’n’roll” Ivana Bajovića na engleskom jeziku

Roman “Priručnik za rock’n’roll” autora Ivana Bajovića objavljen je nedavno na engleskom jeziku, u izdanju Kulturnog centra Maribora i pod naslovom “Rock’n’roll Playbook”.

Reč je o romanu koji je prvi puto objavljen 2016. godine i u kome je autor, inače rok novinar, uspeo da prenese autentnični beogradski bunt koji se sada, zahvaljujući ovom izadnju, širi i svetom.

Radnja romana je priča o studentu koji iz Sremskih Karlovaca dolazi u Beograd na studije, da bi ubrzo nakon dolaska otkrio potpuno novi svet i našao na putu da ostvari svoje snove. Jedan od njih bio je i osnivanje muzičkog benda. Na putu do ostvarenja snova prate ga razne usputne dogodovštine a ponajviše seks, droga i rock’n’roll.

Knjiga će izazvati borbu u čitaocu koji će sebi početi da postavlja pitanja: da li su to moje misli, da li ovo o čemu mislim zaista tako mislim, zašto ja sve ovo radim kada želim zapravo nešto drugo? Radnja romana se odvija u više slojeva a ono što pisac pokušava da nam prikaže kroz lik glavnog juna je taj neobjašnjivi i neihvatljivi trenutak nastanka inspiracije.

Ivan Bajović rođen je u Beogradu 1983. godine. Rok novinarstvom bavi se od 2015. godine, ali piše i o društveno aktuelnim temama iz humorističkog ugla, Roman “Rock‘n’ Roll Playbook.  uskoro će se naći u prodaji u USA i nekim od zemalja Evropske unije.

Preporuka

share

share