The Beths - Jump Rope Gazers [2020]

The Beths
Jump Rope Gazers
Carpark Records / 2020
8.6
8

Novo Zelandski indie rock bend The Beths su nakon uspeha odličnog debi albuma “Future Hates Me” (2018) uskočili iz rutine “normalnog” života i radnog vremena od devet od pet, u život rock muzičara, proveli na svetskoj turneji sledećih 18 meseci, svirali sa bendovima poput Pixies i Death Cab For Cuties. Za to vreme dobili su novog stalnog člana benda, bubnjara Tristana Decka koji je zamenio Ivana Luketina-Johnstona.

Sada dve godine nakon svog debija vraćaju se drugim albumom “Jump Rope Gazers”. The Beths čine Elizabeth Stokes (gitara/vokal), Jonathan Pearce (gitara) i Benjamin Sinclair (bas/vokal). Bend postoji od 2015.godine, i mada se Stokes i Pierce poznaju još od srednje škole, bend su oformili tek kada su na muzičkoj džez akademiji u Ouklendu, upoznali Sinclaire-a i sada već bivšeg bubnjara Ivan Luketina-Johnsona

Elizabeth Stokes kao glavni stihopisac i kompozitor, na drugom albumu bavi se uglavnom temema udaljenosti od dragih osoba, kao i nostalgijom za domom, što može doći kao normalna posledica dugotrajne turneje, ali i činjenice da su njeni najbolji prijatelji rasejani širom planete. The Beths nisu previše odstupili od muzičke matrice sa provg albuma, već su je dodatno ispeglali, zategli, obogatili je nekim novim elementima ali se i dalje bend muzički kreće između gitarske pop muzike 60ih i alternativnog rocka 90ih.

Sa prve dve pesme “I'm Not Getting Excited” i “Dying to Believe” The Beths energično i žestoko, sa distorziranim gitarama, čvrstom ritam sekcijom kao protiv težom kristalno čistom vokalu Elizabeth Stokes uvlače slušaoca u svet svog drugog albuma.

Preporuka

share

share