Liam Gallagher & John Squire - Liam Gallagher John Squire [2024]

Liam Gallagher & John Squire
Liam Gallagher John Squire
Warner Music UK / 2024

Debi album "Liam Gallagher & John Squire" donosi saradnju dve legende britanske muzičke scene - Liama Gallaghera, bivšeg frontmena Oasis-a, i Johna Squirea, gitariste The Stone Roses-a. Album, izdat 1. marta 2024. godine, sadrži deset pesama koje kombinuju prepoznatljiv vokal Gallaghera i unikatne gitarske rifove Squirea, stvarajući zvuk koji je istovremeno nostalgičan i svež.

"Liam Gallagher & John Squire" donosi spoj britpopa sa modernim rock elementima. Gallagherov sirov i emotivan vokal savršeno se uklapa sa Squireovim melodičnim, ali snažnim gitarskim radom. Produkcija albuma, za koju je delimično zaslužan Greg Kurstin, donosi čistu i uravnoteženu zvučnu sliku koja omogućava svakom instrumentu da se izrazi. Album odiše energijom i strastvenošću, koja podseća na najbolje dane Oasis-a i The Stone Roses-a, ali sa dodatkom zrelosti i sofisticiranosti koju donose godine iskustva oba umetnika.

Album otvara sa pesmom "Raise Your Hands", koja odmah postavlja ton za ostatak albuma. Počinje sa zaraznim gitarskim rifom, karakterističnim za Squireov stil, praćenim energičnim bubnjevima. Gallagherov vokal je pun intenziteta i strasti, pozivajući slušaoce da se uključe i "podignu ruke". Tekst pesme je optimističan i ohrabrujući, što savršeno korespondira sa dinamičnom muzikom.

" Mars to Liverpool" kombinuje melanholične stihove sa živahnim melodijama, stvarajući emocionalno bogato iskustvo. Squireova gitara ovde briljira, donoseći atmosferičnost i dubinu koja podseća na najbolje radove The Stone Roses-a. Gallagherov glas donosi dodatni sloj emocije, čineći ovu pesmu jednim od vrhunaca albuma.