Pogledajte: Depeche Mode - Ghost Again

Depeche Mode su oktobra prošle godine najavili novi album, "Memento Mori", kao i neke datume turneje 2023.godine koja uključuje koncerte u Severnoj Americi i Evropi. Sada su podelili video za pesmu "Ghost Again" koji je režirao Anton Corbijn.

"Za mene, 'Ghosts Again' samo hvata savršenu ravnotežu melanholije i radosti", kaže frontmen Dave Gahan u saopštenju za javnost.

Martin Gore dodaje: „Ne dešava se često da snimimo pesmu koju mi ​​jednostavno nije muka da je slušam – uzbuđen sam što mogu da je podelim.”

"Memento Mori" će biti prvi album Depeche Mode koji će biti objavljen od smrti benda Andyja 'Fletch' Fletchera, koji je preminuo u maju u 60. godini. Fletcher je radio na albumu pre svoje smrti. "Memento Mori" bi trebao izaći 24,marta za izdavačku kuću Columbia. 

"Memento Mori" je 15. studijski album benda i naslednik je albuma "Spirit" iz 2017. Turneja Memento Mori biće prva turneja benda u poslednjih pet godina i ukupno 19. turneja benda. Nakon Fletcherove smrti, zvaničnu postava Depeche Mode su Dave Gahan i Martin Gore.

Gore je rekao ovo o albumu u saopštenju za javnost: „Počeli smo rad na ovom projektu rano u pandemiji, a njegove teme su bile direktno inspirisane tim vremenom. Nakon Fletcheve smrti, odlučili smo da nastavimo, jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu zaista dalo dodatni nivo značenja.”

Gahan je dodao: “Fletchu bi se svideo ovaj album. Zaista se radujemo što ćemo ga uskoro podeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na koncertima sledeće godine.”

Album i turneja najavljeni su danas putem događaja u Berlinu.

Depeche Mode će na ovim prostorima nastupiti 23.jula u Zagrebu, 26.jula u Bukureštu a 28.jula u Budimpešti.

Memento Mori:
01 My Cosmos Is Mine
02 Wagging Tongue
03 Ghosts Again
04 Don’t Say You Love Me
05 My Favourite Stranger
06 Soul With Me
07 Caroline’s Monkey
08 Before We Drown
09 People Are Good
10 Always You
11 Never Let Me Go
12 Speak To Me

Preporuka

share