The Horrors objavili video za pesmu "Machine"

Britanski kvintet The Horrors najavili su peti album, po nazivom "V" za 22. septembar, koji će izaći za izdavačku kuću Wolftone/Caroline. Na ovom albumu nalazi se i nedavno objavljeni singl "Machine", za koji sada imaju i video koji je režirao Jon Emmony.

Emmony je o ovom video spotu izjavio "Video za pesmu "Machine" zasniva se na konceptu kompjuterske simulacije. Stvorenja, formirana od raznih izvrnutih delova insekata, aranžirana su kao skulpuralna kompozicija inspirisana umetnicima poput Hieornymusa Boscha, u pronalaženju nadrealnog u rališitim formama i skalama. Pokret ovih stvorenja je generisan je u potpunosti slučajno kreiranim brojevima na osnovu kojih je određen njihov položaj , bez ikavnog unapred zadatog algoritma, sve je izbor softvera. Kada bi ostavili softver da radi i nakon kraja ovog videa, stvorenja bi nastavila da postoje i da se kreću, adaptirala bi se promenama okruženja, koje su open određene slučajnim izborom. Za mene je ovo veoma zanimljiv način za kreiranje digitalnih slika jer je element kontrole potpuno uklonjen i na osnovu muzike kompjuter je odlučivao šta če se desiti. Mašine unutar mašina"

Paul Epworth (London Grammar, Florence and the Machine, Bloc Party, Adele) je producirao album "V" koji je snimljen u Church Studios, u severnom Londonu. "V" je naslednik albuma "Luminous" iz 2014. godine.

Medijska izjava obećava album koji je raznolik, dok je pevač Faris Badwan izjavio: "To je rizik, ali kakav je to život bez rizika. Antiteza krativnosti je ako unapred znaš kakav ćeš biti svaki sledeći put."

Klavijaturista Tom Cowan je dodao: "Prirodno je, ukoliko sebe vidite kao umetnika, da napredujete a ne da igrate na sigurno. Bowie je smislio moderne obrasce, da ne ostajete veoma dugo na jednom mestu i ja sam frustriran bendovima koji ostaju dugo na jednom mestu. Jer tada to postaje njihova karijera." 

I basista Rhys Webb je imao nešto da doda: "Kada smo krenuli, imali smo jasnu ideju šta želimo da radimo, što je bilo da budemo besni i bučni najviše što možemo, ali i pored toga što smo krenuli sa ovim punk-garage zvukom, uvek je u nama postojala želja da istražujemo."

Preporuka

share

share