Wolf Parade najavili novi album nakon sedam godina pauze

Wolf Parade su najavili novi "Cry Cry Cry" i podelili prvi singl "Valley Boy". "Cry Cry Cry" je prvi album benda u poslednjih sedam godina i izlazi 6. oktobra za izdavačku kuću Sub Pop. Video za pesmu "Valley Boy" je zanimljiv spoj klasične umetnosti i pametnih telefona.

Kanadski kvartet osnovan je 2004. godine u Montrealu i čine ga Spencer Krug (Moonface, Sunset Rubdown), Dan Boeckner (Handsome Furs, Dinivne Fits, Operators), Arlen Thompson i Dante DeCaro. Bend je objavio tri albuma za Sub Pop:  Apologies to the Queen Mary (2005), At Mount Zoomer (2008), i Expo 86 (2010).

John Goodmanson (Bikini Kill, Sleater-Kinney, Unwound) je producirao album "Cry Cry Cry" u Robert Lang studiju i Sijetlu.

Spencer Krug je izjavio: "Sam bend u celini je peti član ovog benda, nešto poput sume svih članova. Mi ne znamo ko je odgovoran za naš zvuk, to je nešto što dolazi prirodno kada je na okupu ova grupa muzičara."

Dan Bockener je dodao: "Kada smo se okupili, ja sam svirao gitaru, pisao i pevao na način na koji to radim samo kada sam sa Wolf Parade. To je nešto što mogu da učinim samo kada su ostala trojica sa mnom u istoj prostoriji."

Cry Cry Cry:

1. Lazarus Online
2. You're Dreaming
3. Valley Boy
4. Incantation
5. Files on the Sun
6. Baby Blue
7. Weaponized
8. Who Are Ya
9. Am I an Alien Here
10. Artificial Life
11. King of Piss and Paper

Preporuka

share