The Weather Station najavili novi album

The Weather Station (projekat pevačice/kantautorice Tamare Lindeman iz Toronta) najavili su izdavanje novog albuma, "How Is It That I Should Look At The Stars", za 4. mart preko etikete Fat Possum. Lindeman je takođe podelila video koji je samostalno režirala za prvi singl albuma, "Endless Time".

U saopštenju za štampu, Lindeman navodi: „Kada sam pisala "Ignorance", bilo je to vreme intenzivne kreativnosti i napisala sam više pesama nego ikada u životu. Pesme koje su bile predodređene za album bile su jasne od početka, ali kako sam nastavila sa pisanjem, sve su se pojavljivale pesme kojima nije bilo mesta na albumu koji sam zamislila. Pesme koje su bile jednostavne, čiste; skoro naivne. Pesme koje govore istim pitanjima i realnosti kao "Ignorance", ali na unutrašnji, promišljeniji način. Tako sam počela da zamišljam "How Is It That I Should Look At The Stars", kao miran, čudan album balada. Zamišljala sam ga, ne kao nastavak "Ignorance", već kao prateći komad; mesec svom suncu.”

Ona dodaje, o pesmi "Endless Time": „U Torontu, živim u svetu ogromnog obilja; voće i sveže povrće doleće tokom cele godine iz Čilea, Kalifornije, Malezije. Jednog dana, stojeći ispred kvarta sa voćem, zatekla sam se kako razmišljam kako ću na ovo vreme gledati u budućnosti; kao vremena izobilja i bogatstva, koje nisam u potpunosti shvatala, i pitala sam se kakav bi osećaj bio stajati na tom pragu promene, pitala sam se nismo li već tamo. Pesma je nastala mnogo pre pandemije, ali kada smo je snimili, 11. marta 2020. godine, počela je da deluje sablasno. Dan kada je snimljena zaista je bio kraj beskonačnog vremena, i kao i uvek, ne znam kako je pesma znala.”

"How Is It That I Should Look At The Stars" završen je za samo tri dana u muzičkom studiju Canterbury u Torontu. Album je finansirao sam i kreirao ga je bend koji je Lindeman izabrala, i sastoji se od Christine Bougie na gitari i lap steel gitari, Karen Ng na saksofonu i klarinetu, Ben Whiteleya na basu, Ryana Drivera na klaviru, flauti i vokalu, i Tania Gill na wurlitzeru, rhodesu i pianetu. Album je koproducirao Jean Martin.

How Is It That I Should Look At The Stars:
1. Marsh
2. Endless Time
3. Taught
4. Ignorance
5. To Talk About
6. Stars
7. Song
8. Sway
9. Sleight of Hand
10. Loving You

Preporuka