Uskoro poslednja sezona tv serije The Witcher

Netflix je podelio prvi trejler za treću sezonu tv serije "The Witcher". Ovo je ujedno i poslednja sezona sa Henry Cavillom u ulozi Geralta od Rivije, a po brojnim komentarima fanova, nakon njegove najava odlaska iz serije, ovo će biti i poslednja sezona za mnoge ljubitelje, Witcher univerzuma koji osim pve tv serije sadrži i romane Andrzeja Sapkowskog, veoma popularne video igre i stripove.

Henry Cavill, koji sam priznaje da je ogroman fan romana i video igara o Geraltu od Rivije, fantastično je otelotvorio ovog lika u prve dve sezone. Nakon odlične prve sezone, koja je veoma dobro pratila pisani materijal, druga sezona je poprilično odstupila od njega. Ovakav pristup je izazvao negodovanje kod velikog dela publike, ali i kod samog Cavilla, koji je nakon emitovanja druge sezone javno izrazio neslaganje sa putem kojem tv serija ide i nadu da će se u trećoj sezoni sve vratiti na pravi put. Na žalost, to se očigledno nije desilo, te je Cavill napustio tv seriju i ulogu Geralta prepustio Liamu Hemsworthu

Ovo je naravno izazvalo popriličan bes i nezadovoljstvo kod fanova Geralta od Rivije, što je dovelo da se kreatori tv serije pravdaju prilično nezgrapnim i neuverljivim izgovorima i prebacivanjem krivice na Henry Cavilla, pominjali kao je sa njim nemoguće raditi, kako je stalno pokušavao da menja scenario i pravac u kojem se serija kreće. Pa kad to nije urodilo lodom, onda je show runner Lauren S. Hissrich i scenaristi, koji su uzgred svi žene, počeli da se žale kako je njegovo ponašanje činilo da se one osećaju neprijatno, kako je on ništa drugo do nabildovani "video game geek" , kako je odbijao da snima scene "go do pojasa" i još ponešto, jer je smatrao da tako nešto nije u karakteru lika koga je Cavill upoznao čitajući romane i igrajući video igre. Uzgred, bivši scenarista ove tv serije izjavio je da su pojedine scenariskinje ismevale romane Andrzeja Sapkowskog kao i video igre.

Pored Cavilla u glavnim ulogama su i dalje Freya Allan kao Ciri i Anya Chalotra kao Yeneffer. Prvih pet epizoda tv serije biće dostupno na Netflix striming servisu 29. juna, a preostalih tri 27. jula. O četvrtoj sezoni se još uvek ne zna puno jer snimnje nije ni počelo, ali za mnoge fanove ove tv serije kao i Witcher univerzuma ovo će biti poslednja sezona. 

Preporuka

share
share