Trejler za poslednju sezonu Dr.Who sa Peterom Capaldijem

Peter Capaldi je preuzeo glavnu ulogu u seriji "Dr.Who" 2013.godine, ali je pre nekoliko meseci objavio da napušta ulogu popularnog vanzemaljca i putnika kroz vreme. Nova sezona kreće 15.aprila na BBC America. Ovo je takođe prva sezona za Pearl Mackie kao saputnika Dr.Whoa.

"Dr.Who" je prvi put emitovan 1063.godine. Tvorci ove tv serije smislili su veoma instewreantan način da nastave sa stvaranjem serija kada glavni glumac William Hartnell ne bude više mogao da glumi. Glavni lik The DOctor je vanzemaljac, koji, kada je smrtno ranjen, ne umire već se regeneriše u novo telo i ličnost, što je tvorcima dalo prilike da izaberu novog glumca na nekoliko godina i pri tome održe kontinuitet priče. Capaldi je dvanaesti glumac u ovoj ulozi i četvrti od povratka ove tv serije 2005.godine, nakon pauze od 19 godina. Prethodni glumac u ovoj ulozi Matt Smith, kao i Capaldi u ovoj ulozi je bio tri godine. 

Ovo je takođe poslednja sezona i za Stevena Moffata(Sherlock) kao glavnog scenariste a njegovu ulogu preuzeće Chris Chibnall, koji je već radio na ovoj tv seriji kao i na spinoffu "Torchwood", ali i na odličnoj detektivskoj seriji "Broadchurch", (čija se treća sezona "Broadchurch" se trenutno emituje), sa David Tennantom u glavnoj ulozi, koji je inače bio deseti po redu Dr.Who. 

 

Preporuka

share

share