Supergrass najavili turneju i podelili novu pesmu

Članovi benda Supergrass, jednog od vodećih imena Britpop pokreta sredinom devedesetih, ponovo su se okupili, najavili turneju i boxset. Za ovu priliku podelili su novu pesmu  "Next to You," prethodno neobjavljenu obradu benda The Police.  Strange Ones 1994-2008 je boxset koji obuhvata kompletnu karijeru ove grupe i izaći će 24. januara 2020. godine za izdavačku kuću BMG. Povratnička turneja je planirana od februara do aprila i to uglavnom u Velikoj Britaniji (osim dva američka koncerta). 

Supergrass su Gaz Coombes, Mick Quinn, Danny Goffey i Rob Coombes. Prestali su sa radom 2010. godine, nakon izdavanja šest albuma: I Should Coco (1995), In It For The Money (1997), Supergrass (1999), Life On Other Planets (2002), Road to Rouen (2005) i Diamond Hoo Ha (2008). Box set uključuje svih šest LPja i pet prethodno neobjavljenih pjesama, uključujući i „Next to You“. Od izdavanja debitantskog albuma benda I Should Coco prošlo je 25 godina, što je i povod za ponovno okupljanje.

Danny Goffey je u saopštenju za javnost prokomentarisao: "Sve kockice su se sklopile da se ovo dogodi 2020. godine. To je bio prvi put da smo kolektivno osetili da je vreme da se skupimo i odsviramo naše pesme. Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo doneti malo Supergrass radosti svim našim fanovima ... i njihovim proširenim porodicama. "

Otkako se Supergrass raspao, njegovi članovi učestvovali su u drugim projektima. Gaz Coombes je izdao tri dobro prihvaćena solo albuma, od kojih je poslednji bio World's Strongest Man, iz 2018. godine.

Preporuka