Suede najavili novi album i podelili pesmu "She Still Leads Me On"

Suede su najavili novi album, "Autofiction", i podelili prvi singl, “She Still Leads Me On”. "Autofiction" bi trebao izaći 16. septembra preko BMG-a

Dugogodišnji saradnik Ed Buller, koji je producirao mnoge albume benda, uključujući njihova prva tri, producirao je "Autofiction". Album je naslednik albuma "The Blue Hour" iz 2018.

SuedeBrett Anderson (vokal), Mat Osman (bas), Simon Gilbert (bubnjevi), Richard Oakes (gitare) i Neil Codling (klavijature) — započeli su album u studiju za probe u oblasti Kings Cross u Londonu.

Autofiction je naša punk ploča”, kaže Anderson u saopštenju za javnost. “Bez zvižduka i zvona. Samo nas petoro u sobi sa svim kvarovima i zajebancijama; bend se razotkrio u svom svom iskonskom neredu.”

"Autofiction ima prirodnu svežinu, to je mesto gdje želimo biti", dodaje Anderson.

“Kada smo vežbali i pisali ovu ploču, bila je to čista, fizička žurba,” kaže Osman. "Ona stvar za koju se držiš do kraja života."

“She Still Leads Me On” govori o Andersonovoj majci, a stihove za "Autofiction", u celini potaknule su dvije Andersonove autobiografije, "Coal Black Mornings" iz 2018. i "Afternoons with the Blinds Drawn" iz 2019.

Suede su se razišli 2003. nakon obavljivanja loše primljenog petog albuma, "A New Morning" iz 2002. Reformisali su se 2010. i potpuno se vratili 2013. izdavanjem albuma "Bloodsports", koji je bio njihov prvi novi album u više od decenije i bio je veoma dobro prihvaćen od strane kritičara. Zatim je usledio "Night Thoughts" iz 2016. i "Blue Hour" iz 2018. "Autofiction" četvrti album benda od reformisanja i ukupno deveti album (ne računajući dvostruku kolekciju B-strana "Sci-Fi Lullabies" iz 1997.).

Autofiction:
1. She Still Leads Me On
2. Personality Disorder
3. 15 Again
4. The Only Way I Can Love You
5. That Boy on the Stage
6. Drive Myself Home
7. Black Ice
8. Shadow Self
9. It’s Always the Quiet Ones
10. What am I Without You?
11. Turn off Your Brain and Yell

Preporuka

share