Strand of Oaks podelio pesmu "Keys"

Strand of Oaks (projekat iza koga stoji Timothy Showalter) u januaru najavili su novi album, Eraserland i podelili dva singla "Weird Ways" i "Ruby" . Eraserland izlazi 22.marta za izdavačku kuću Dead Oceans. Velili deo benda My Morning Jacket  (Carl BroemelBo KosterPatrick Hallahan, i Tom Blankenship) čine prateći bend Showaltera na albumu Eraserland, kao i Jason Isbell i Emma Ruth Rundle.

Sada su podelilipesmu "Keys" pesmu koju je Showalter posvetio svojoj supruzi "Os samog početka Strand of Oaks, pokušavao sam da na pravi način iskažem moju ljubav prema najboljem prijatelju  i mojoj supruzi Sue. Odreasli smo zajdeno i da nije nje verovatno nikada ne biste ni čuli za mene. Radila je dva posla na samim počecima benda, samo da bi i obezbedila novac za neku turneju na kojoj ništa ne bih zaradio, kao i za šesta albuma na kojima je ona bila prva osoba koja je čula svaku od pesama koju sam napisao. Na naki način sve što sam napisao je ljubana pesma njoj. Bio sam usamljen i pogubljen klinac kada smo se upoznali i nejna bezrezervna podrška dala mi je hrabrost da pratim svoj san. Ali "Keys" je pesma o budućnosti i spoznaji koji su  aspekti života stvarno važni dok ono što izgleda kao stvarno važno u  nekom moemntu polako se pretvara u prašinu. Nadam se da svako ko sluša ovu pesmu je voljen kao što sam ja.

Eraserland je naslednik albuma Hard Love iz 2017.godine. Album je producirao Kevin Ratteman i snimljen je u studiju La La Land u Luivilu, u Kentakiju.