Strand of Oaks podelili pesmu "Somewhere in Chicago"

Strand of Oaks (projekt Timothyja Showaltera) najavili su jula meseca novi album "In Heaven" i tom prilikom podelili svoj prvi singl „Galacticana“ a zatim prošlog meseca podelili i pesmu "Jimi & Stan”. "In Heaven" izlazi 1. oktobra na Showalterovoj Galacticana Records. 

Sada su podelili treći singl, pesmu "Somewhere in Chicago", odu muzičaru John Prine-u, preminulom prošle godine od posledica virusa COVID-19. Showalter je izjavio "Ovo je moja oda Prineu i duhu srednjeg zapada čije je on bio oličenje. Pesma je san o velikog gradu Chicagu, u kome John može srećno i zauvek da šeta."

"In Heaven" je naslednik veoma dobrog "Eraserland" iz 2019. godine, koji je izašao putem Dead Oceans. Većina članova My Morning Jacket (Carl BroemelBo Koster, Patrick Hallahan i Tom Blankenship) svirala je na albumu "Eraserland".

"In Heaven" je snimljen sa Kevinom Rattermanom (koji je na njemu svirao i bubnjeve) u studiju Invisible Creature-u u Los Angelesu, u oktobru 2020. Carl Broemel i Bo Koster iz My Morning Jacket vratili su se na gitarama i klavijaturama. Cedric LeMoyne (Alanis MorrissetteRemy Zero) svirao je bas, a Scott Moore je na violini. James Iha iz The Smashing Pumpkins gostuje na jednoj pesmi, na vokalu i gitari u pesmi "Easter"

To je prvi album Strand of Oaks otkad se Showalter preselio u Austin i pobedio svoj problem sa alkoholom.

Showalter je izjavio: „"In Heaven" je stvoren sa toliko ljubavi i moja je najveća nada je da će se povezati sa ljudima i pružiti trenutni prostor za razmišljanje, radost, katarzu i sve drugo što bi neko mogao tražiti u svom životu. Muzika je čarolija i osećam se kao najsrećnija osoba na svetu jer je mogu deliti. "

Preporuka