Silver Moth podelili pesmu "The Eternal"

Silver Moth je novi sedmočlani bend sa Stuartom Braithwaiteom (Mogwai). Januara meseca najavili su svoj debitantski album "Black Bay" i tom prilikom podelili prvi singl "Mother Tongue". "Black Bay" bi trebao izaći 21. aprila preko Bella Uniona

Sada su podelili pesmu "The Eternal".  U saopštenju za medije stoji: „’The Eternal’ je pesma napisana u čast Alane bliske prijateljice Elisabeth Elektre i Stuarta Braithwaitea, koja je iznenada preminula. Glavna tema pesme je regenerativni osećaj nade koji dolazi sa saznanjem da je ljubav koju imamo prema našim prijateljima i voljenima večna.”

Pored Braithwaitea, Silver Moth čine još Elisabeth ElektraEvi VineSteven Hill, gitarista  Matthew Rochford (Abrasive Trees), Nick Hudson, bubnjar Ash Babb i violončelista Ben Roberts. Bend je nastao nakon nekog dopisivanja na Twitteru koje su dovele do  Zoom sastanaka i na kraju do snimanja u Black Bay studiju na škotskom ostrvu Lewis, gdje su radili sa producentom Peteom Fletcherom.

„Budući da se nismo poznavali pre nego što smo otišli u Black Bay“, kaže Elisabeth Elektra, „ušli smo u veoma intenzivan kreativni režim čim smo tamo stigli. Bili smo u balonu i bilo je mnogo kolektivne tuge, tako da je bilo kao ekspres lonac, ali mislim da je iz toga izašla neka prava lepota.”

„Znala sam sa svime u sebi da možemo da napravimo nešto moćno, lepo, nebesko i poletno“, kaže Evi Vine, „iako se nikada nismo sreli. Provodimo svoje živote u ponavljanju, okruženi sigurnošću. Važno je gurnuti po strani stvari za koje mislimo da razumijemo, jer kada to najmanje očekujemo, dolazi promjena i mi smo izgubljeni.”

Preporuka

share