Shame podelili pesmu "Snow Day"

Londonska petorka Shame najavili su prošlog meseca novi album, Drunk Tank Pink, i tom prilikom podelili su video za singl , "Water in the Well". Drunk Tank Pink izlazi 15. januara 2021. za izdavačku kuću Dead Oceans.

Sada su podelili pesmu "Show Day". Frontmen Charlie Steen izjavio je o pesmi i očekivanom albumu: „Mnogo se ovog albuma fokusira na podsvest i snove, a ova pesma je ključni trenutak ove teme. Pesma o ljubavi koja je izgubljena i utehi i nezadovoljstvu koje dolazi nakon što zatvorite oči, zaspite i primorani ste da se suočite sa sobom. "

Drunk Tank Pink je drugi album benda, naslednik odličnog debitantskog albuma Songs of Praise objavljenog 2018. godine. James Ford producirao je Drunk Tank Pink, za koji se u saopštenju za javnost kaže da je veći, odvažniji i avanturističkiji od njihovog prvenca. Video za pesmu "Alphabet", bend je podelio u septembru.

Za Drunk Tank Pink gitarist Sean Coyle-Smith bio je inspirisan bendom Talking Heads, nigerijskim High Life, kao i bendovima ESG Talk Talk. „Za ovaj album bilo mi je dosadno svirati gitaru“, kaže on u saopštenju za medije, „pomisao na to da bih je i svirao bila je zamorna. Tako sam počeo pisati i eksperimentisati u  alternativnim stilovima, a ne na uobičajeni ‘rock’ način. "

Preporuka

share