Red Hot Chili Peppers podelili pesmu "Eddie"

Red Hot Chili Peppers su objavili novu pesmu "Eddie". To je najnovije izdanje s očekivanog albuma, "Return of the Dream Canteen", koji će izaći 14. oktobra preko Warnera.

Frontmen Anthony Kiedis izjavio je: „Ponekad ne shvatamo koliko smo duboko pogođeni i povezani s umetnicima sve do dana kada umru. Eddie Van Halen je bio jedinstven. Dan nakon njegove smrti Flea je došao na probu sa emotivnom bas linijom. John, Chad i ja smo počeli da sviramo i prilično brzo svim našim srcima, pesma u njegovu čast se bez napora razvila. Bilo je lepo biti tužan i brinuti se za osobu koja je toliko dala našim životima. Iako pesma ne govori Eddieju po imenu, govori o njegovim ranim danima na Sunset Stripu i rokenrol tapiseriji koju je Van Halen slikao u našim umovima. Na kraju, naša pesma traži da se Edija ne sećate po smrti, već po tome što je živio svoj najluđi san.”

Red Hot Chili Peppers su nedavno podelili singl "Tippa My Tongue". Njihov prethodni album, "Unlimited Love", objavljen je u aprilu preko Warnera. Na njemu je pesma "Black Summer".