Waxahatchee - Tigers Blood [2024]

Waxahatchee
Tigers Blood
Anti - / 2024

Bend Waxahatchee, što je manje više projekat američke muzičarke Katie Crutchfield u martu su objavili svoj šesti album “Tiger's Blood”. Ovaj album predstavlja smeliju i zreliju fazu u muzičkom izrazu Katie Crutchfield, u kojoj se prepliću slojevi američkog folka i indie-rocka, stvarajući zvučne pejzaže koji su istovremeno intimni i monumentalni.

Dok je prethodni album “Saint Cloud doneo mekše tonove južnjačkog folka, “Tigers Blood”, iako je zadržao sunčanu, toplu atmosferu, doneo je mnogo dinamičniji tempo i mračnije stihove, ujedno je bogatiji u svojoj produkciji, sa akustičnim osnovama koje se razvijaju kroz slojevite aranžmane, unoseći dublje emocije i kompleksnije zvučne teksture.

Album otvara lagana “3 Sisters” u kojoj blista vokal Katie Cruthfield,  savšeno oslikavajući emotivne stihove. Katie koristi prelaze između snažnog i nežnog izraza, što dodatno pojačava kontrast između bola i nade. Pesma istražuje složenost međusobnih odnosa i povezanosti između likova.

"Evil Spawn" se bavi temama unutrašnje borbe i lične transformacije. Tematski, istražuje ideju nasleđa i načina na koji nas prošlost oblikuje. Muzički kombinuje snažne gitarske akorde,koje prati čvrst ritam Spencera Tweedy-ja na bubnju, i kombinaciji sa emotivnim vokalom, intenzivnu atmosferu.

Preporuka