bar italia - Tracey Denim [2023]

bar italia
Tracey Denim
Matador / 2023
8.6
8

Ponekad se dogodi da čujete neki novi bend, zasviđa vam se album i njihov zvuk a onda na veliko iznenađenje saznate da bend ima još albuma iza sebe. Za većinu ljubitelja muzike to i nije nešto neobično, ali za nekoga ko sluša ogroman broj albuma u toku godine, ovakva situacija donosi veoma prijatno iznenađenje, jer ne dobijate samo jedan novi  album, već dobijate bend koji već godinama gradi svoju karieru, te preslušavajući sve prethodne albume možete da upoznate kako se kretala karijera bend do tog trenutka. Upravo se to dogodilo sa londoskim triom bar italia.

Bend bar italia čine Nina Cristante, Sam Fenton i Jezmi Fehmi, i ove godine su objavili album “Tracey Denim” i to za izdavačku kuću Matador. Nakon preslušavanja ovog albuma, malo guglanja o bendu i spoznaje da već imaju dva albuma došlo je do popriličnog iznenađenja. Posebno jer bend dolazi sa britanske scene kojoj ja lično dajem više pažnje nego bilo kojoj drugoj, ali na kraju, činjenica da jedan ovakav bend uspeva da se par godina provuče ispod radara, samo je znak kvaliteta britanske scene, sa koje poslednjih godina dolazi zaista puno dobrih bendova.

Takođe, bend je prva dva albuma “Quarrel” (2020) i “Bedhead” (2021)  objavio za malu nezavisnu izdavačku kuću World Music koju void londonski muzičar Dean Blunt. Često muzika koja dolazi sa tako malih etiketa uspeva da bude zapostavljena ili da jednostavno ne dođe čak i do malo opskurnijih web portal i magazine koji prate nezavisnu scenu. Potpisivanje za Matador je očigledno ovaj londoski trio veoma brzo i zasluženo postavila na muzičku mapu sveta.

Preporuka

share

share