Penelope Isles - Which Way to Happy [2021]

Penelope Isles
Which Way to Happy
Bella Union / 2021
7.6
7

Penelope Isles su bili u sred turneje po Sjedinjenim Američkim Državama, kada je nastupila pandemija virusa Covid 19. Turneja je naravno prekinuta, a brat i sestra Jack i Lily Wolter, koji čine i nukleus ovog benda, smestili su sa sa preostala dva člana u usamljenu kolibu u Kornvolu i kako bi radili na svom drugom albumu.

Pandemiska apokaliptična atmosfera, karantini, zatvaranja, puno alkohola na četvoro ljudi u malom prostoru dovelo je veoma napete atmosfere, što je dovelo do fluktuacije članova. Naravno Jack i Lily su tu konstante.

Čudne okolnosti u kojima smo svi mi živeli poslednje dve godine uticali su itakako i na same muzičare, pa je primetna promena glavnog tona drugog albuma „Which Way to Happy“. Bend je i dalje u pop vodama, ali pristuno je mnogo više eterične melanholije nego na prethodnom albumu, koji je i pored sete, neophodne emocije kod indie pop bendova, odisao je i dobrom dozom vedrine.

Bend i dalje i te kako ima dara za stvaranje lepih melodija i pop hitova. „Terrified“ je svetla i vesela, amalgam popa 60ih i modernog power popa, dok „Have You Heard“ zrači pomalo atmosferom pop pesama The Flaming Lips.

Preporuka

Preacher
share

share