PVT Chat [2021]

PVT Chat
Independent
Režija: 
Ben Hozie
Scenario: 
Ben Hozie
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.5
7

Ben Hozi (Ben Hozie), lider art rock pank sastava BODEGA, potpisuje film PVT Chat, nezavisnu dramu o neobičnoj konekciji njujorškog online pokeraša i dominatrix cam devojke.

Džek (Peter Vack) provodi dane u skučenom njujorškom apartmanu, diskonektovan od susreta sa običnim svetom, određenu svotu kapitala okreće black jack online kockanjem, dok bazične seksualne potrebe rabi na četove i sobe sa domintrix damama širom zemlje... Džek nije nikakav fenomen, on je realnost koja živi u svetu fantazija.

Skarlet (Julia Fox) je domino dama, fatalna i posvećena u svom online obliku, skrivenih artističkih sklonosti, ali i jednako veliki sanjar, kao i njen glavni online ’prijatelj’ Džek, ona mašta o danu kada će se njeni svetovi iluzije i fantazmagorije dobiti pristojno zemaljsko uobličenje.

Džek i Skarlet kreiraju bizaran odnos satkan od sitnih laži, gde Džek naizgled pokreće spontane umetničke sklonosti kod svoje omiljene domino dame i obećava zajednički život u Parizu, dok Skarlet svojom diskretnom koketnošću čini da se Džek u nju zaljubi.

Ben Hozi svoj film stilski fabrikuje u maniru artsy krimi drama Ejbla Ferare (Abel Ferrara), tako da ambijenti njujorških ulica, blokova i apartmana neodoljivo podsećaju na one prljavo tonirane eksterijere i enterijere iz Ferarih filmova, mada se negde nazire i vidljiva klaustrobofična nit filmova braće Safdi, kod kojih je Džulija Foks prethodno zablistala.

PVT Chat nije film koji nudi narativne skokove, može delovati povremeno anemično, ali nikada nije naporan za gledanje, i ne samo da pruža određene artističke i sineastičke užitke, već krije i neke poruke o modernoj otuđenosti i žeđi za fizičkim zadovoljenjima, koja će u budućnosti (svakako i sadašnjosti) moći da utole samo daleki, neodirljivi neznanci.