Love in a Bottle [2021]

Love in a Bottle
Levitate Film
Režija: 
Paula van der Oest
Scenario: 
Paula van der Oest
Zemlja proizvodnje: 
Netherlands
Jezik: 
English / Dutch
7.0
7

Iako karantin tokom prošlogodišnjeg lockdowna zbog covid pandemije izgleda kao davna, ružna prošlost u nekim delovima sveta, ipak taj deo istorije ne prestaje da bude inspiracija autorima širom kugle zemaljske.

Love in a Bottle je jedan takav film, izuzetno temeljno skrojen od strane iskusne nizozemske autorke Pole van der Est (Paula van der Oest), poznatije po filmu Zus & Zo, svojevremeno kandidata za najbolji strani film Akademije.

Priča se u potpunosti vrti oko virtuelnog FaceTime chat susreta, koji se razvija u otvoren i emotivan odnos između dve naizgled jednako usameljene jedinke.

On je Britanac, tamilskog porekla, sa tinjajućim bipolarnim poremećajem, tolerantan, dosledan, ali i pomalo nervozan i ljubomoran na svoju sagovornicu Holanđanku iz Amsterdama, devojku slobodnog i otvorenog duha, spemnu da se posveti njemu, samo ako izlazi iz klišea muškaraca na internetu koji potražuju efemernu, laku i jeftinu zabavu.

Njihov odnos se razvija u smeru neminovnog susreta, koji je naravno začinjen tajnom jednog od njih, pretećim faktorom po njihov odnos.

Ako izuzmemo taj narativni kliše van der Estova vešto vodi glumce u jednu prilično gledljivu i eksplicitnu priču, koja u svojih sedamdeset i nešto minuta trajanja nema prazne hodove i zaista je verodostojan uvid u funkcionisanje modernih ljubavnih odnosa i konekcija na društvenim mrežama.

Preporuka