Plan B [2021]

Plan B
HULU
Režija: 
Natalie Morales
Scenario: 
Joshua Levy
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.5
7

U svetu tinejdžerskih komedija gotovo da nema priče koja nije već ispričana, i sve se svodi na ono nije šta? već kako? U tom univerzumu nedostatka originalnih ideja reciklaža starih rešenja uvek je od krucijalnog značaja za autore, ili u ovom slučaju autorke.

Plan B prati dve tinejdžerke iz zabiti Južne Dakote u potrazi za izbavljujućom pilulom za dan posle, nakon žurke koja se uobičajeno za standarde američkih komedija otrgla kontroli.

A onda se film Natali Morales pretvara iz geografski pozicionirane drame u road-movie, gde klasično dominiraju bezizlazne situacije u kojima se nalaze junakinje, željne da se što pre dokopaju rešenja, koje im se nalazi na dohvat ruke i svaki put izmiče kontroli.

No, Moralesova iako svoje junake uvodi u predvidljive zaplete stvar biva zabavna zbog načina na koje njih dve nalaze izlaz, koji je često na ivici bizarnosti i graniči se suludošću pojednih pulp i trash ostvarenja, što je generalno kvalitet autorkinog filma, jer iznenađenja su uvek osveženja za žanr koji vapi za po kojim osmehom.

Plan B je svetlo na kraju tunela za sušnu filmsku godinu i omanji bioskopski hitić, čiji pretenzije nisu festivali ili nagrade, već samo i isključivo zabava u turobna vremena.

Preporuka

share

share