Dale Watson - Dale Watson Presents:The Memphians [2021]

Dale Watson
Dale Watson Presents:The Memphians
Red River Entertainment / 2021
8.2
8

Dale Watson je teksaški pevač, gitarista, tekstopisac i autor koji se 2017. godine preselio u Memphis, TN. Poznat kao tetovirani, tvrdoglavi, nezavisni autsajder, zainteresovan za snimanje autentične country muzike, Watson je kreirao "Ameripolitan" kao novi žanr izvorne muzike. Vremenom, postao je miljenik kritičara i ljubitelja alt countryja.

Kako su svi koncerti i turneje zaustavljeni u martu 2020. godine, stvorila se idealna prilika za rad u studiju. Dale, poznat po šaljivim, samodegradirajućim, ali istovremeno i iskrenim tekstovima, koje peva prepoznatljivim baritonom, rešio je da proba nešto drugačije i da se na njegovom novom albumu nađu samo originalne instrumentalne numere.
 

Dale Watson Presents:The Memphians je snimljen za samo dva dana u Watsonovom Wat-Sun Studiju u Memphisu i predstavlja sentimentalni osvrt na instrumentalne rock, pop i country teme 50ih i 60ih godina prošlog veka. Iako su teme originalne, uticaji su lako prepoznatljivi, tako da u pozadini kao eho odzvanjaju „Heartbreak Hotel“, „Sleep walk“, „Last date“ i druge. Ovo se ne odnosi na originalnost, jer nas Watson i ekipa vraćaju u vreme kada su melodija i harmonija bile najbitnije. Takođe, očigledno su bili naročito inspirisani dok su na ovim kompozicijama odavali poštu velikanima kao što su Ace Cannon, Lonnie Mack, Duane Eddy i Dick Dale
Iako je Dale Watson napravio mali otklon sa svog uobičajenog pravca, rezultat je impresivan. Bez mnogo napora, zajedno sa ekipom lokalnih posvećenika, uspeo je da pokaže šta je esencija Ameripolitan muzike.
The Memphians su: Danny Banks (bubnjevi), T. Jarrod Bonta (klavir), Carl Caspersen (kontrabas) i Jim Spake (saksofon)