Caribou - Suddenly [2020]

Caribou
Suddenly
Merge / 2020
8.4
8

Kanadski kompozitor i muzičar Dan Snaith je pod imenom Caribou objavio je pet albuma. Pre odličnog ovogodišnjeg Suddenly,  objavio je albume „The Milk of Human Kindnes“ (2005), „Andorra“(2007), „Swim“ (2010) i „Our Love“ (2014).

Za svih ovih pet albuma zajedničko je njihov ujednačeni i veoma visok kvalitet. Snait je muziku takođe objavljivao pod imenom Manitoba (2 albuma) i Daphe (3 albuma).

Prva stvar, koja je karakteristična za prošlogodišnji album „Suddenly“ je to da je Snait pevao na svakoj od 12 pesama na ovom albumu. „Suddenly“ otvara lagana „Sister“ u kojoj Sneitov vokal klizi samo preko melodije na sintisajzeru.

„You and I“ donosi već više elemenata koje očekujemo od pesama koje Snait stvara pod monikerom Caribou, i generalno postavlja ton u kome se odvija ceo album. Kreće ritmom živih bubnjeva, da bi kasnije Snait napravio muzički kolaž semplova, elektronike i živih instrumenata. „Sunny's Time“ kombinuje melanholične melodija na klaviru sa odličnim hip hip semplom,  „New Jade“ donosi pomalo mračnije , psihodeične momente,  dok je „Home“ sa sunčano melanholična uz soul atmosferu i odličan sempl gitare.

Preporuka

share