Malcolm Strachan - About Time [2020]

Malcolm Strachan
About Time
Haggis Records
8.5
8

Škotski trubač i flighornista Malkolm Strahan (Malcolm Strachan) predstavlja 2020. godine svoj album prvenac, simbolično nazvan About Time, delo koje dolazi nakon praktično višedecenijskog rada na različitm projektima i sa različitim autorima.

Među imenima koja najviše odzvanjavu ističu se Jamiroquai, Amy Winehouse, Mark Ronson, ali i njegov funky groove projekat The Haggis Horns, kao i poštovani sastav u elektro džez krugovima Cinematic Orchestra, što je dovelo do toga da Strahan važi za jednog od najcenjenijih sešn muzičara na ostrvu.

About Time sumira dvadesetogodišnje iskustvo rada jednog čvrstog, posvećenog umetnika, koji se ne libi da svoje znanje otvoreno i hrabro prezentuje kroz set autorskih kompozicija, čija se varijabila kreće u njemu bliskim žanrovima soul-jazza, funka i latin-jazza, i stilski je najbliže onim albumima koje je tokom kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina prošloga veka iznedrila ekipa producenata okupljena pod okriljem legendarnog Blue Note Recordsa.

Iskusnijim slušaocima Strahanova truba može zaličiti na prepoznatljiv zvuk Herba Alperta i Čaka Manđionea, ali to je samo još jedna od trubačevih prednosti, jer danas mnogi autori u želji da budu prepoznatljivi i originalni zaboravljaju na lepotu i lepršavost muzike koja je stvarana sedamdesetih godina, i na taj način duboko potcenjuju esecionu vrednost temeljnih muzičkih vrednosti, koje se ogledaju u intrepretaciji i implementiranju sopstvenih ideja u svima dobro prepoznatljive stilove.

Preporuka