Simone Felice - Strangers [2014]

Simone Felice
Strangers
Dualtone Records / 2014

Sajmon Felis je heroj amerikane (žanr koji spaja rok i folk). To znaju svi koji su slušali grupe “Felice Brothers” i “The Duke and the King” čiji je Sajmon bio član. Nakon što se otisnuo u solo karijeru, 2012. je snimio prvi album pod sopstvenim imenom. Ta ploča je bila solidna, ali ni približno dobra kao ova o kojoj danas pričamo.

Slušajući “Strangers”, ispred očiju vam prolaze bezbrižna leta iz sredine sedamdesetih u Lorel kanjonu, kada su na drvenim verandama zajedno svirali Krozbi, Stils, Neš i Jang, Džoni Mičel, ili Džejms Tejlor i kada je ljubav bila jedini razlog zbog koga se uzima instrument u ruke.

Zarazni folk-pop u “Molly-O!”, horska kulminacija melodične “Running Through My Head”, nežna klavirska “Bastille Day”, kao i akustični letnji pop iz “If You Go to LA”, čine “Strangers” pločom koja će vam jako teško dosaditi, ma koliko da je slušate.  

Zvuči pomalo apsorudno, ali je istinito: svaki novi album Sajmona Felisa je bolji od prethodnog – a svaki prethodni je bio odličan. Ovaj četrdesettrogodišnji momak svakom narednom pločom nam daje do znanja da je naučio nešto novo i da njegovo muzičko sazrevanje nije prazna priča. “Strangers” je u decembru te 2014.godine bila u vrhu moje godišnje liste albuma, što je samo jedan od mnogih razloga zbog kojih morate čuti ovaj biser savremene folk muzike.

Preporuka