Tacocat
This Mess Is a Place
Sub Pop / 2019
7.0
7

Tacocat je indie rock kvartet iz Sijetla, koji iza sebe ima već četiri albuma računajući i prošlogodišnji This Mess Is a Place. Ako do sada niste čuli za njih onda je aktuelni album je savršeni primer zašto.

Sam album je skup deset zabavnih, melodičnih, veselih pesama za koje imate utisak da ste čuli već milion puta do sada, a da jednostavno nemate pojma ko ih svira i kada ste ih čuli. Tacocat imaju malo toga autentičnog u svom zvuku, od vokalnih aranžmana, pa preko rifova, gitarskih melodija pa do ritma na bubnjevima. Sve to zvuči potpuno isto kao kod gomile drugih generičkih indie rock bendova.

U pojedinim pesmama Tacocat zasijaju za nijansu sjajnije i odskoče od mediokriteta poput pesama “The Joke of Life”, "New World" ili “The Problem”.

“Little Friend” pak, delikatno pokazuje zube prljavim distrozijama na refrenu, ali sve ostalo je prijatan gitarski pop koji izvetri ko otvorena flaša koka kole.

This Mess Is a Place je lagan i prijatan za slušanje dok recimo nešto radite i želite da popunite tišinu, a ne želite nešto što će vam previše skretati pažnju svojim kvalitetom ili nekvalitetom.

Preporuka

share

share