Fleabag - Season 2

Fleabag - Season 2
BBC,Two Brothers Pictures
Scenario: 
Phoebe Waller-Bridge
Zemlja proizvodnje: 
UK
Jezik: 
English
9.0
9

Fibi Voler-Bridž (Phoebe Waller-Bridge), britanska komičarka i autorka, vraća se nakon tri godine nastavku svoje uspešne monodrame pretočene u šestoepizodni serijal zvani Fleabag. Druga sezona je jedna od onih koja po gotovo svim parametrima nadmašuje prethodnu.

Egzistencijalna teskoba moderne britanske žene retko je ovako efektno prikazana na malim ekranima. Voler-Bridžova junakinja nastavlja tamo gde je stala, ali joj iskustva iz propalih veza i zategnutih porodičnih odnosa, u prvim minutima druge sezone donose nevolje baš zbog rezervisanosti i introvertnosti prema zetu i sestri, čijem se braku nazire brodolom.

Njeno neminovno mešanje će ovog puta biti mnogo manje bolno, i ostaviće više pozitivnih efekata, nego li katastrofalnih posledica, a uz to njen odnos sa sestrom i ocem uploviti u sigurnije luke.

U centralnom fokusu druge sezone je junakinjin flert sa lokalnim sveštenikom, i komplikacije zbog moguće 'zabranjene' ljubavi.

Sve ovo prepričano na trivijalan način ne znači puno, međutim, kreativan pristup komediji proizašao iz prirodnih dijaloga, učestalo razbijanje 'četvrtog zida' zarad čvršće konekcije sa gledaocima, fenomenalni performansi, čine Fleabag skrivenim favoritom među ovogodišnjim serijalima.

Kada na sve to dodamo po neki nespretni bau-bau, uz vrlo spontanu interakciju celokupnog kesta, insistiranje na dobro pripremljenim improvizacijama, i scene na autobuskoj stanici gde na pleksiglasu pozadi na čistoj ćirilici piše 'ЖИВОТЕ', jasno je zašto je Fibi Voler-Bridž stvorila tako impresivan i nimalo naivan projekat.