Mass Gothic - I Tortured You Long Enough [2018]

Mass Gothic
I Tortured You Long Enough
Sub Pop / 2018
7.8
7

Iza indie pop dueta Mass Gothic nalaze se supružnici Jessica Zambri i Noel Heroux.  Oboje su aktivni na muzičkoj sceni već popriličan broj godina, Heorux sa bendom Hooray For Earth (koji zvaničnonije prestao da postoji, ali već dugo ništa ne rade), dok je Jessica Zambri jedna polovina dueta Zambri (eksperimentalan klasična muzika), čija druga polovina njena sestra Crisi Jo.

Heroux je pre dve godine objavio debi album Mass Gothic za istoimeni muzički projekat, i tada je, iako su nastupali zajedno, to uglavnom bilo potpuno njegovo delo. Nakon 18 godina zajedničkog života odlučili su se za saradnju na muzičkom projektu što je i otelotvoreno u ovogodišnjem albumu I’ve Tortured You Long Enough, drugom obavljenom pod imenom Mass Gothic.

Za toliko godina koliko su zajedno, njih dvoje su zajedno prošli mnogo toga, i upravo ta dinamika zajedničkog života, problemi, loše i dobre stvari, želeli su da prenesu na muziku i stihove ovog albuma.

U osnovi ovo je inide pop album, puno lepih melodija, zanimljivih aranžmana u kojima povremeno glavnu reč vode gitare a u nekim pesmama nenametljiva elektronika i klavijature.

Album otvara odlična “Dark Window” sa Jessicom kao glavnim vokalom, pesma koja je meni u vrhu liste najboljih indie pop pesama ove godine. Sledeća “Call Me” kreće malom čvršćim ritmom, i težom gitarom, vodeći vokal preuzima Heroux i u svemu ćini još jedan veoma dobar momenat ovog albuma.

Na “J.Z.O.”  prelaze u vode synth popa. Do kraja albuma imamo smenjivanje ova dva prstupa “Keep On Dying”, sanjiva “I’ve Tortured You Long Enough” i  “The Goad” kao synth pop, koji je obogaćem zvučnim slojevima elektronike, saksofona i klavijatura dok sa druge strane Mass Gothic isporučuju sasvim pristojene gitarski orjentisane pop pesme“How I Love You”, “New Work” i “Big Window”.

Mass Gothic na svom drugom albumu nisu doneli nekakve revolucionarne novine u zvuku žanra kojem pripadaju ali su stvorili 9 pesama koje zvuče zanimljivo, osvežavajuće i veoma prijatno, što je više nego dovoljno da isplivaju daleko iznad mora sličnih bendova.

Preporuka