The Monsieurs - Deux [2017]

The Monsieurs
Deux
Slovenly Recordings / 2017
8.2
8

Ukoliko pristupite slušanju poslednjeg LPja benda The Monsieurs bez ikakvih informacija o njima, verovatno ćete pomisliti da je ovo nešto najbliže prvom demo snimku The Hivesa (iz 2000te) nakon zombi apokalipse . Začuđujuće, ovde se radi o triju, koji nastupa sa jednom gitarom i primitivnom verzijom bubnja, ali koji uspeva da na taj način proizvede gotovo neizdrživu količinu buke, sabijenu u stilski okvir rock 'n' rolla. 

Bivši članovi bandova Tunnel Of Love i Fuzzy, Andy “California” Macbain svojim glasom, a Hilken Mancini i Erin King instrumentima ispaljuju brutalno sirovu energiju pravo u meso. Što se tiče inspiracije, Andy kaže da je crpi iz isključivo jedne emocije - besa.

Već prva pesma "Burning Flame" dokazuje da osim što imaju sirovu snagu, band stvarno ume da pravi zarazne melodije koje idu sve do power popa, kao na "Suburban Girls". Osim ovih pesama favoriti su "At The Hop" i "Coucou" za koje postavljamo i video materijal. Omiljena stvar - "High School Star!" U press promo materijalu je sve objašnjeno "It's never not a good time to slap a record like this on, and it's always a good time when you slap a record like this on".

Naravno, ovakva vrsta muzike može da se stvarno doživi samo uživo. Zato se nadamo da će naši regionalni promoteri u skorije vreme uspeti da ih dovedu, inače ostaje nam samo otimanje aviona i pravac Boston, tj. Brookline, Massachusetts.