Pogledajte: Widowspeak - Even True Love

Widowspeak su najavili krajem juna novi album, Plum, i i tom prilikom podelili video za pesmu, "Money". Plum treba izaći 28. avgusta za izdavačku kuću Captured Tracks. Krajem maja bend je objavio i singl „Breadwinner“,  a sredinom jula i video za naslovnu numeru "Plum".

 

Sada su podelili pravi letnji singl „Even True Love“. 

„Pre nego što sam napisala „Even True Love “, živela sam sa nekom egzistencijalnom strepnjom poslednjih godinu dana; iskreno, pomalo obuzet apriznanjem da je život apsurdan i konačan “, kaže Hamilton u saopštenju za javnost. „Pesma je uzbudljiva vrsta krstarenja. Razmišljala sam o onim pesmama koje slave mladost i o tom velikom raspoloženju, ali i osećala se kao da postoji mnogo više od toga. Možda zato što žive samo jednom, ljudi imaju tendenciju da žele posedovati stvari: predmete, uspeh, novac, iskustva, ljude. Prava ljubav. Nabavite najviše i najbolje od svega što možete. Ali to nikada nije stvarno upalilo sa mnom; Mislim da je više prisutno kao nepoznat osećaj, prepuštajući se stvarima malo više, trudeći se da se ne vezujete previše."

Ovaj duet čine pevačica / tekstopisac Molly Hamilton i gitarista Robert Earl Thomas. Album Plum snimili su prošle zime u svom studiju Flying Cloud u mestu Catskills u New Yorku, sa Sam Evianom a mix je uradio Ali Chant.