Pogledajte: The Soft Cavalry - Bulletproof

The Soft Cavalry, duet koji čine Rachel Goswell iz benda Slowdive i njen suprug Steve Clarke, objavili su 5.juna album istog imena kao i ovaj muzički projekat za izdavačku kuću Bella Union. . Prošlog meseca su podelili i pesmu "Dive". 

Sada je bend podelio video za pesmu "Bulletproof" u kome vidimo članove ovog dueta kako stihove pesme izgovaraju znakovnim jezikom.

Goswell je izjavila "Već dugo želim video koji bi sadržao BSL (British Sign Language) jer je moj sin gluv. On takođe boluje od CHARGE sindroma koji dnosi još dodatne komplikacije. Ja živim u dva sveta, svetu zvuka i svetu tišine, i naučila sam mnogo toga u poslednjih devet godina o preprekama sa kojima se gluvi ljudi susreću u našm društvu. Jedna od stvari koju sam veoma vrzo naučila je kako je muzika dostupna ljudima sa oštećenim sluhom. Naravno da muzika može da se oseti kroz vibracije, ali smatram da može mnogo toga da se učini vizuelnim putem. Snimili smo video uz pomoć SIgn Up BSL kako bi preveli "Bulletproof". Nekada u znakovnom jeziku mogu postojati bukvalni prevodi što može imati malo smisla nekom ko gleda a ne čuje. Nadam se da će jednog dana moj sin razviti svoje jezičke veštine dovoljno da će moći da razume ovu pesmu."

Steve Clarke se bavi muzikom još od kraja 90ih, svirao je bas i pevao prateće vokale sa različitim muzičarima, na njihovim studijskim snimcima ili na turnejama, kao prateći muzičar. Takođe je radio i kao menadžer turneja, radio je i na povratničkoj turneji benda Slowdive, 2014.godine, tako je i upoznao Rachel GoswellThe Soft Cavalry je njegov prvi album u kome ima kreativnu kontrolu.

U izjavi za medije Clark je opisao momenat kada je prvi put sreo Rachel Goswell:  "Sedeo sam u zadnjem delu mog kombija i pokušavao da nađem načina da smestim svu opremu benda, kada je tu još uvek bila i moja opresam sa nastupa koji sam imao veče pre toga, drgui od dva rasprodata nastupa sa Davidom Brentom." Godinu dana kasnije njih dvoje su živeli zajedno i venčali se 2018.godine. Clarke priznaje da ga je Goswell inspirisala da se posveti svojoj muzici.

Clarkov brat Michael Clark je producirao album na kome su svirali i klavijaturista Jesse Chandler(Mercury RevMidlake), gitarista Tom Livermore, i bubnjar Stuart Wilkinson.

Preporuka

share